Skip to main content
07-05-24

Fiets voor de toekomst van jonge nierpatiënten

Ruim 10 procent van de Nederlandse bevolking heeft chronische nierschade. Van alle inwoners, hebben zij de grootste kans op hart- en vaatziekten. Ook kinderen hebben kans op nierschade. Wist je dat kinderen met een nierziekte nu 0% kans op genezing hebben? Dat moet anders! Met de Ik fiets app kun jij al fietsend het verschil maken.

Stichting Kidnie 

Kidnie is een initiatief van de Nierstichting dat streeft naar de genezing van kinderen met een aangeboren nierziekte. Nu zijn deze kinderen niet te genezen: zij blijven hun hele leven patiënt. Dat betekent niet alleen een leven van talloze medicijnen en vervelende behandelingen, maar ook constante zorgen. Artsen en wetenschappers werken hard samen aan de ontwikkeling van kindvriendelijke behandelingen en het vroeg opsporen van nierschade. Zo hopen zij jonge nierpatiënten hun leven terug te geven.  

Bijdragen aan dit bijzondere doel? In de Ik fiets app kun je je punten doneren aan stichting Kidnie. Meer informatie over hoe het ervoor staat met de onderzoeken van Kidnie? Check https://www.kidnie.nl voor meer updates en informatie.