Skip to main content
16-06-23

Zonnige fietsevenementen op komst!

Het belooft een prachtige zomer te worden voor fietsliefhebbers in de regio Utrecht. Met het zonnige weer en allerlei leuke evenementen op de agenda, is het tijd om je (race)fiets uit de schuur te halen. Hieronder hebben we een aantal fietsevenementen voor je op een rijtje gezet:

  1. Tour d’Utrecht – Op 2 juli 2023 vindt de Tour d’Utrecht plaats, een bijzondere fietstocht tegen kanker. Met iedere gefietste kilometer kom je in actie voor iedereen die geraakt wordt door kanker. Schrijf je in voor de Tour d’Utrecht en laat je sponsoren! Als je je via KWF inschrijft én minimaal 500 euro aan sponsorgeld ophaalt, ontvang je een gratis startbewijs en een exclusief Fiets tegen kanker shirt als beloning.
  2. De Hel van de Heuvelrug Op 6 augustus 2023 staat de uitdagende Hel van de Heuvelrug op het programma. Je hebt de keuze uit 5 duidelijk aangegeven afstanden, evenals een niet-aangegeven familietocht van 35 km. Je fietst over trajecten van de prachtige Utrechtse Heuvelrug en de betoverende Zuid-Veluwe. Om deze tocht te kunnen fietsen, moet je over klimvaardigheden beschikken. Ben jij klaar voor deze ultieme uitdaging?
  3. Utrechtse fietsvierdaagse – Van 16 tot en met 19 augustus 2023 wordt de Utrechtse fietsvierdaagse georganiseerd. Dit evenement biedt vier dagen vol fietsplezier voor jong en oud. Je kunt elke dag een fietstocht naar keuze fietsen met routes van 25, 40 (de RTV Utrecht Route) of 60 kilometer. Onderweg zijn er verschillende stops met leuke bezienswaardigheden. Perfect om Utrecht nóg beter te leren kennen!
  4. Vuelta a Utrecht – Zin in een Spaans feestje? Neem dan op 27 augustus 2023 deel aan de Vuelta a Utrecht! Bereid je voor op adembenemende routes, heerlijke Spaanse catering en een overvloed aan gezelligheid. Na de Giro d’Utrecht en de Tour d’Utrecht is dit de laatste toertocht van deze Wielertrilogie. Die wil je toch niet missen?
  5. Cycling Challenge Hoogland 2023 – Op 18 september vindt de Cycling Challenge Hoogland 2023 plaats. Geen wedstrijd, maar wel een prachtige toertocht met maar liefst zeven adembenemende routes, die allemaal beginnen en eindigen op het terrein van Dorpsfeest Hoogland in Amersfoort. Of je nu met je gezin wilt fietsen of een gepassioneerde wielrenner bent, er zijn opties voor iedereen!

Mis de kans niet om de prachtige provincie Utrecht te verkennen en deel te nemen aan deze fietsevenementen. Vergeet je niet in te schrijven en op tijd de banden van je fiets op te pompen. Zo wordt het een zomer vol fietsplezier!