Skip to main content
03-06-22

Ik Fiets kleurt groen met Schwung!

Erger jij je ook zo aan het stoppen en wachten voor rood licht? Dan hebben we goed nieuws! Met Schwung heb je eerder groen! Schwung is een nieuwe functionaliteit in de Ik Fiets app die in verbinding staat met verkeerslichten in de provincie Utrecht en zo sneller groen kan aanvragen op de gewenste richting. Ook leert Schwung je dagelijkse fietsroutes kennen en weet daardoor in welke richting je wil oversteken. Je bent zo sneller op de gewenste bestemming, je hoeft minder vaak stoppen en je ergert je minder aan verkeerslichten. Op die manier hou je meer tijd over! 

 

De voordelen van Ik fiets x Schwung op een rijtje: 

  • Je krijgt eerder kans op groen (je hebt geen prioriteit op andere verkeersgebruikers, maar je wordt wel eerder gedetecteerd). 
  • Je kunt vaker doorfietsen, hoeft minder lang te wachten en bent hierdoor sneller op je bestemming met minder ergernissen. 
  • Je ontvangt een notificatie in de app zodat je weet dat Schwung actief is geweest tijdens je rit. 
  • De app herkent je routes en gewoontes, waardoor het proces van groen licht aanvragen steeds sneller en efficiënter wordt.   

 

Schwung routes 

Om je de nieuwe Schwung functionaliteit te laten ervaren, hebben we drie Ik fiets met Schwung routes uitgezet. De routes vanaf het gemeentehuis in Leusden (+- 20 km), het gemeentehuis in Montfoort (+- 35 km) en het gemeentehuis in Utrecht (+25 km) komen langs meerdere verkeerslichten die werken met de Schwung functionaliteit. Perfect om met het mooie zomerweer te gaan proberen! 

De Schwung functionaliteit werkt niet alleen op deze routes, maar op verschillende plekken door de gehele provincie! Hier vind je de aangesloten verkeerslichten.
Download de app

Download de Ik Fiets- of de Schwung-app direct uit de Google Play Store of App Store. Schwung is een oplossing van Vialis (een VolkerWessels onderneming) en Infoplaza Mobility.