Skip to main content
14-04-21

(Ik) fietser Martijn blijft enthousiast fietsen ondanks de corona pandemie

 

Martijn (43) is opgegroeid in Nieuwegein en woont nu ruim 18 jaar in IJsselstein. Hij is een enthousiast gebruiker van de Ik fiets app. Martijn is van jongs af aan al een fanatieke fietser. Inmiddels fietst hij naar het werk, maar ook in zijn vrije tijd legt hij veel kilometers af. Het mooiste stukje in de provincie is volgens hem de Utrechtse Heuvelrug; ”Heerlijk om met mijn broertje en zwager op de mountainbike over de tracks heen te knallen. Maar ook om samen met mijn vrouw een dagtocht door de bossen te maken”

Voornaamste vervoersmiddel
Martijn pakt vaak de fiets in plaats van de auto: “Ik heb pas 5 jaar mijn auto rijbewijs en daarvoor gebruikte ik eigenlijk altijd de fiets om naar mijn werk te gaan. Als gezin hebben we ook zoveel mogelijk geprobeerd om bij te dragen aan een goed milieu door de auto te laten staan. Ik heb twee dochters en toen zij jong waren, gingen zij graag in de fietskar achter mijn mountainbike overal mee naartoe. Zelfs de kerstboom vervoerde ik op de fiets!” Inmiddels is Martijn fietsen steeds meer gaan zien als sport. Hij fietst vaak de mooiste routes op de mountainbike, maar hij is ook niet vies van een lange toertocht op de racefiets.

Nieuwe fietsuitdaging tijdens de coronacrisis
Martijn fietst nog steeds veel ook ondanks corona: “Sowieso gebruik ik de fiets iedere dag om van mijn huis naar mijn werk te fietsen en weer terug, dat is ongeveer 28 km per dag. Maar deze ritjes begonnen steeds meer te vervelen. Sinds de corona-uitbraak heb ik wat meer tijd dan voorheen omdat het qua werk een stuk rustiger is nu. Hierdoor heb ik mijzelf uitgedaagd om in 2021 minimaal 15.000 km te gaan fietsen. Inmiddels fiets ik dagelijks regelmatig 70 km heen en weer naar het werk”.

Punten verzamelen
Martijn houdt zijn fietsritten bij de in de Ik fiets app en in Strava: “Ik heb in de Ik fiets app met een aantal collega’s en kennissen leuke groepsuitdagingen gedaan en daar een hoop punten mee gescoord. Toen ik de app nog maar kort gebruikte wist ik totaal niet wat ik met alle verzamelde punten moest doen en heb toen veel gedoneerd aan goede doelen. Inmiddels heb ik al een aantal Ikfiets t-shirts gekocht en draag deze regelmatig”

Zorgen dat het leuk blijft
Martijn heeft een gouden tip voor andere fietsers: “Probeer niet beter te presteren dan anderen, maar beter dan jezelf de vorige dag! Oh ja, en draag een helm als je op een racefiets, mountainbike of e-bike rijdt”

Martijn heeft dit jaar een duidelijke uitdaging voor zichzelf gesteld, waar hij de rest van het jaar zoet mee is: “Als er geen vervelende blessure opduikt, ga ik die 15.000 km gewoon halen. Tijdens deze corona-periode kun je beter buiten zijn dan thuis op de bank hangen!”