Skip to main content
09-03-20

S.V. Kampong stimuleert fietsen naar de club

Duizenden leden bezoeken meerdere keren per week de grootste sportvereniging van de provincie Utrecht en velen komen al op de fiets. S.V. Kampong wil de leden graag stimuleren om de fiets te blijven pakken. Voor een gezonde leefomgeving, een vitale levensstijl en natuurlijk een goed bereikbare vereniging. Op zaterdag 7 maart werd een speciaal ‘Ik fiets’ event georganiseerd om hier aandacht voor te vragen. Hiermee is Kampong de eerste in een reeks sportverenigingen die op een ludieke manier aandacht vraagt voor fietsen naar de club.

‘Ik fiets’ campagne gaat langs bij sportverenigingen
‘We vinden het als vereniging belangrijk om een gezonde leefstijl bij onze leden te promoten. Dat doen we bijv. door gezonde keuzes in ons clubhuis aan te bieden en fietsen naar de club hoort daar ook zeker bij’, aldus federatiemanager Ger Offringa. S.V. Kampong plaatste daarom een groot aantal fietsrekken om het terrein fietsvriendelijker te maken. Nu is het nog zaak om die fietsrekken ook gevuld te krijgen. Kampong zocht hiertoe de samenwerking met de provincie Utrecht, De Fietsmeesters en de campagne ‘Ik fiets’ om hier extra aandacht voor te vragen.

Belonen van fietsen naar de club
Om het fietsen naar de club te stimuleren maakt Kampong gebruik van de ‘Ik fiets’-app. De ‘Ik fiets’-app registreert automatisch alle fietskilometers en kent spaarpunten toe. Deze kunnen verzilverd worden in de appwinkel. Fietsritjes van en naar Kampong leveren dubbele punten op.
Zaterdag 7 maart was het promotieteam van de campagne ‘Ik fiets’ aanwezig om de leden hiervoor te enthousiasmeren. Om het gezonde imago van de fiets te benadrukken, konden de leden op een speciale blenderbike hun eigen smoothie bereiden.

Veilig fietsen
Voor de kinderen organiseerden De Fietsmeesters leuke fietsactiviteiten, zoals fietsen met een Virtual Reality bril om veilig te leren fietsen door de stad. Ook was er een fietsenmaker aanwezig om de kinderfietsen een kleine onderhoudsbeurt te geven. De jeugdteams van de club kunnen meedoen met een competitie om vaker naar uitwedstrijden de fiets te pakken en daarmee leuke prijzen te winnen.