Skip to main content
12-05-21

Zingen op het zangfietspad

Fietsen zorgt voor een gevoel van vrijheid. En zingen op de fiets al helemaal, toch? Veel fietsers zingen graag hardop op de fiets, maar twijfelen om dit echt te doen. Fietsersbondcolumniste en kunstenaar Mapije heeft daar in 2013 een oplossing voor bedacht: een zangfietspad.

Experiment in Amsterdam

Het begon bij Mapije als een experiment op een fietspad in Amsterdam. Eigenhandig heeft ze een bordje opgehangen waarop stond dat je gerust lekker mocht meezingen. “Heel veel mensen glimlachen wanneer ze het bordje zien” zei Mapije. Sommige fietsers gingen ook daadwerkelijk uitbundig meezingen.

Zangfietspaden in het hele land

De actie van Mapije was een succes en inmiddels kan je in Dongenvaart, Drimmelen, Houten, Almere, Amstelveen, Lansingerland, Zoetermeer, Leiden en Hierden zelf ondervinden hoe het is om hardop te zingen op een zangfietspad! fietspaden zijn een echte hit op sociale media. Mapije dankt de belangstelling aan het feit dat veel mensen op ‘normale’ fietspaden willen stoppen met zingen als er iemand langskomt. Het zangfietspad zorgt er juist voor dat veel mensen blijven zingen en dat zorgt voor veel blijheid en een vrolijke fietstocht.

Zingend op de fiets in Houten

Wil jij ook uitbundig meezingen op het zangfietspad? Pak je fiets en maak een tocht over het zangfietspad in Houten, en spaar punten terwijl je zingend fietst! Het pad is te vinden aan het Amsterdam-Rijnkanaal bij de Veerwagenweg 1. Heb je een fietstocht gemaakt over het pad? Post je foto dan op social media en tag @Ikfiets hierin. Veel fietsplezier!