Skip to main content

Puzzel fietsroutes in Utrecht

Ik fiets... de Ik fiets puzzelroute!

In de herfst en winter je weerstand verhogen én je conditie verbeteren? Stap op de fiets! In de provincie Utrecht kun je heerlijk fietsen. Rond plassen, langs kastelen, door steden en weilanden. Ik fiets zette in samenwerking met Het Routebureau Utrecht 3 leuke puzzel fietsroutes uit om fietsen nog leuker te maken. Zo leer je de provincie op een andere manier kennen, geniet je van de frisse buitenlucht en werk je aan je weerstand en conditie. Download de gratis fietsroutes met bijbehorende informatie en vragen hieronder en stap op de fiets!

Sneller kans op groen licht

Tijdens je fietsroute zo min mogelijk stoppen voor rood licht? Met Schwung heb je eerder groen! Schwung staat in verbinding met de verkeerslichten en kan sneller groen aanvragen op de gewenste richting. Ook leert Schwung je dagelijkse fietsroutes kennen en weet daardoor in welke richting je wil oversteken. Download de Ik fiets app en ervaar het voordeel van Schwung!

Download de routes

Via het onderstaande formulier kun je drie verschillende gratis routes downloaden. Je krijgt dan een PDF van de route(s) en de bijbehorende informatie en vragen. Er is geen vast startpunt, je kunt overal op de route aanhaken. Je kunt er ook voor kiezen om een deel van de route te fietsen als het hele rondje te lang is. Fiets er eentje of probeer ze allemaal!

Kies je route

Je hebt keuze uit 3 leuke en gevarieerde routes:

Ik fiets … De Buitenplaatsen en Plassenroute!

Fiets langs slot Zuylen, de Maarsseveense Plassen en de Loosdrechtse plassen met deze route ter noordwesten van Utrecht. De fietstocht gaat door Oud-Zuilen, Maarssen, Loosdrecht en Breukelen. De route is ongeveer 49 km lang. Welk figuur kun je zien in de Maarsseveense Plassen, en wie is de meest bekende bewoner van Slot Zuilen?

Ik fiets… Kastelenroute het Groene Hart!

Fiets langs Montfoort, Oudewater, Linschoten en IJsselstein  met de Ik fiets… Kastelen route het Groene Hart! Welke kunstenaar liet zich inspireren door Montfoort? En wat is er verborgen in Kasteel Linschoten?

Ik fiets… De Ronde Venenroute!

Deze route door de Ronde Venen is 41 km lang en laat je de mooie, bijzondere natuur in het westen van de provincie Utrecht zien. Welke stad bezit het enige treinstation in gemeente De Ronde Venen? En welke kamer bleef jarenlang verstopt achter een cementen muur in Fort bij Uithoorn? Je vindt de antwoorden op deze route!

  • Voer een nummer in van 0 tot 120.

De antwoorden van de Ik fiets puzzelroutes vind je hier.

Ga op pad met de Ik fiets puzzelroutes!

Download de routes