Skip to main content
21-10-19

3 mooie fietsroutes door de provincie Utrecht

De herfst is begonnen! De kleurrijke bladeren, frisse lucht en mooie zonsondergangen zorgen voor een heerlijke fietservaring. Laat je dus niet tegenhouden door het onstuimige weer, maar stap lekker op de fiets in de herfstvakantie, op je vrije dag of in het weekend! We hebben drie mooie fietsroutes door de provincie Utrecht voor je op een rij gezet.

Route 1: ‘Haarzuilens’ | 36,1km
Fiets door het oude veenweidegebied aan de westkant van Utrecht en geniet optimaal van het Nederlandse landschap. Onderweg zie je onder andere Kamerik en Kockengen, en kom je langs het karakteristieke Haarzuilens. Naast het oude Haarzuilens fiets je ook door de nieuwe Vinex-wijk in Utrecht Leidsche Rijn. Zowel oude als nieuwe sferen dus. Kortom: er is genoeg te zien!

Meer informatie over de ‘Haarzuilens’ fietsroute.

Route 2: ‘Langbroekerwetering’ | 53,6km
Een route van 53,6km en ideaal voor historie-/natuurliefhebbers! De Langbroekerwetering ligt tussen de Utrechtse Heuvelrug en de Lek. Je begint in Wijk bij Duurstede, waar je over een aantal oude straatstenen tussen grote landhuizen doorfietst. Na een stukje open landschap rij je daarna dicht bij Driebergen-Rijssenburg de bossen in.

Meer informatie over de ‘Langbroekerwetering’ fietsroute.

Fietsroute 3: ‘Rondom de Domstad’ | 87,6km
Deze route is een echte dagtocht. Het is een lange tocht met veel knooppunten, maar zeker de moeite waard! Je komt onder andere langs Harmelen, Breukelen, Maartensdijk en de Bilt. Tijdens de tocht blijft de Domtoren (vrijwel) altijd zichtbaar. Bezoek fotogenieke plekjes langs de Vecht, het Hollandse weidegebied, de Loosdrechtse Plassen en meer! En vergeet ons natuurlijk niet een impressiefoto te sturen van je tocht, met de hashtag ik fiets (#ikfiets)!

Meer informatie over de ‘Rondom de Domstad’ fietsroute.

Zit er iets voor je tussen? We wensen je alvast veel fietsplezier! Vergeet niet om de Ik fiets app aan te zetten tijden je rit; die beloont namelijk al je fietskilometers. Daarnaast leveren deze fietstochten gegarandeerd mooie foto’s op. Stuur ‘m naar ons toe of deel de foto op social media met #ikfiets.