Skip to main content
08-07-20

5 redenen waarom je een e-bike moet kopen

De e-bike is momenteel ontzettend populair. Uit onderzoek van BOVAG blijkt dat in mei van dit jaar het hoogste aantal e-bikes ooit is verkocht! Vermoedelijk heeft dit te maken met de coronacrisis. Een e-bike is namelijk een goed alternatief voor het openbaar vervoer. Maar er zijn meerdere aantrekkelijke redenen om een e-bike aan te schaffen. Ik fiets geeft jou 5 redenen waarom je een e-bike moet kopen.

  1. Goed voor het milieu

Een enorm pluspunt aan de e-bike is het feit dat het geen CO2-uitstoot veroorzaakt of fijnstof uitstoot. Hierdoor levert de e-bike een bijdrage aan een beter klimaat. Hoewel de stroom die nodig is voor de productie van een e-bike ook CO2-uitstoot geeft, is dit aanzienlijk minder dan een gemiddelde auto.

  1. Goed voor de mobiliteit

De e-bike speelt een grote rol in het verbeteren van de bereikbaarheid van stedelijke gebieden. De fiets ontlast het openbaar vervoer en autoverkeer waardoor de mobiliteit verbetert. Daar komt nog eens bij dat de e-bike vaak sneller is dan de auto omdat deze eenvoudig de drukte kan omzeilen.

  1. Geldbesparing

Ook kun je veel geld besparen met het gebruik van een e-bike in plaats van het openbaar vervoer of de auto. Het aanschaffen van een e-bike kost natuurlijk geld, maar daarna kan je flink geld besparen als je de e-bike pakt in plaats van de auto of de trein. Gemiddeld kost een gevulde accu van een e-bike ongeveer 10 eurocent. Met een basis e-bike kun je daar al gauw 50 kilometer mee rijden. Vergelijk dat maar eens met jouw auto of bus dat 50 kilometer moet afleggen!

  1. Langere afstand = meer zien

De e-bike heeft niet alleen voordelen bij woon-werkverkeer maar ook in recreatief gebruik. Doordat de snelheid van 25 kilometer per uur makkelijk bereikt kan worden, zijn langere afstanden ook eenvoudiger te fietsen. Zo ben je gezond bezig en kun je ook nog eens verder het land in fietsen op zoek naar mooie plekken.

  1. € 300,- korting bij Ik fiets

Als je nu overweegt om een e-bike aan te schaffen, heeft Ik fiets een hele mooie actie voor je. Je ontvangt namelijk tot eind augustus 2020 via Ik fiets € 300,- korting bij aanschaf van een e-bike bij één van de deelnemende handelaren.

Twijfel je nog om een e-bike aan te schaffen? Doe dan mee aan de e-bike probeerweek van Ik fiets! Kijk via deze link naar een deelnemende fietsenhandelaar bij jou in de buurt.