Skip to main content
23-04-24

Christine maakt van fietsen écht een uitje

Naar het werk, samen met de kleinkinderen of een heerlijke zaterdagse tocht door de prachtige Nederlandse natuur. Ik fietser Christine (54) pakt zo vaak mogelijk de fiets! En ziet ze dat ze om een uitdagingw in de app te voltooien nog een paar kilometers mist? Dan fietst ze gerust nog een extra rondje om!

Christine woont samen met haar man in Vinkeveen, is moeder van vier kinderen en oma van zeven kleinkinderen. Net zoals veel andere Nederlanders zat ze al van jongs af aan op de fiets: “Ik kom uit een gezin van tien kinderen we hadden allemaal een fiets. Met Koninginnedag fietsten we toen met versierde fietsen door het dorp.” Doordeweeks fietst ze voor haar werk op en neer naar Mijdrecht, waar ze auto-onderdelen fotografeert: “Ik heb van mijn hobby mijn werk kunnen maken, dat vind ik super! Maar omringd door mannen in de autobranche, ben ik wel een van de weinigen die fanatiek fietser is.” Dat weerhoudt Christine overigens niet om toch met de fiets naar het werk te komen: “Ik ga eigenlijk altijd op de fiets. Het moet echt hozen of windkracht 7 zijn, dan rijd ik wel eens met een collega mee. Maar dat is heel zeldzaam!”

Christine (midden) met haar broer en zus op Koninginnedag

Op de fiets door de natuur

Ook in haar vrije tijd vindt Christine het heerlijk om op de fiets te zitten: “Samen met mijn man maak ik graag fietstochten. Sinds de coronaperiode hebben we allebei een e-bike aangeschaft om ook meer recreatief te fietsen.”  Of je met de auto of met de fiets van A naar B gaat, maakt wat Christine betreft veel verschil: “Op de fiets gaat er een wereld voor je open. Je komt veel dingen tegen die je vanuit de auto niet waren opgevallen. Op de fiets kun je veel meer van de omgeving genieten!”
Onderweg komt Christine vaak bijzondere dingen tegen: “We zijn allebei hobbyfotografen, dus de camera gaat altijd mee. We spotten vaak wild zoals reeën of zwijnen en zelfs een keer een vos. Dat was wel heel bijzonder. Toen had ik natuurlijk net niét mijn camera mee, dat zul je net zien!”

Ik fiets app als extra fietsmotivatie

Christine kwam de Ik fiets app ooit tegen via Facebook. Sindsdien is ze een trouw gebruiker: “Ik vind de Ik fiets app heel leuk doordat je punten spaart, maar er eigenlijk niets voor hoeft te doen. Ik spaar dan voornamelijk voor de loterij, al heb ik daar nog niet echt geluk mee gehad. Wel won ik eens een fietsknooppuntenboekje met een Ik fiets fotowedstrijd!” Meestal staat de Ik fiets app onopgemerkt aan op de achtergrond, maar voor een leuke uitdaging fietst ze nog wel eens een extra rondje: “Als ik zie dat ik extra punten kan verdienen door bijvoorbeeld een bepaald aantal dagen in de week achter elkaar te fietsen, dan stap ik nog een extra keertje op de fiets!”

Fietsend genieten van je eigen omgeving

Christine en haar man maken van hun fietstochten echt een uitje: “Als we met de fiets op stap gaan, nemen we altijd koffie en een broodje mee. Dan picknicken we ergens onderweg en waarderen we al het moois wat de Nederlandse natuur te bieden heeft.” Wat Christine zo laat zien, en wat ons betreft een hele waardevolle les: een uitje hoeft echt niet altijd veel geld te kosten. Pak de fiets en geniet van de omgeving, dichtbij is vaak veel meer te zien en te doen dan je denkt!

Hopelijk heeft Christines verhaal jou helemaal geïnspireerd om tóch een keertje extra de fiets te pakken. Misschien niet eens als vervoersmiddel, maar gewoon voor de lol! Meer leuke (Ik) fiets inspiratie? Volg ons op Instagram en Facebook en blijf op de hoogte van al het fietsnieuws in de provincie Utrecht.