Skip to main content
30-10-20

De Bliksemsnelle Baan

De Bliksemsnelle Baan is een blauwe inhaalbaan op het fietspad langs de N225 tussen Doorn en Leersum. Deze inhaalbaan is een pilot van het fietspad van de toekomst, waarmee de provincie Utrecht het gesprek aan wil gaan over mogelijke oplossingen voor de steeds drukker wordende fietspaden met grotere snelheidsverschillen tussen fietsers onderling.

Het fietspad van de toekomst
Om innovatieve ideeën op te halen over de toekomst van het fietspad én om met de regio in gesprek te gaan, schreef de provincie Utrecht eind 2019 de prijsvraag ‘Het Fietspad van de Toekomst’ uit. Met deze prijsvraag werden zowel bedrijven als particulieren opgeroepen om vernieuwende ideeën te bedenken die het fietsen aantrekkelijker maken. De winnende ideeën zouden worden uitgetest op het fietspad langs de N225 tussen Doorn en Leersum.

De oplossing
Infrabedrijf KWS bedacht een oplossing om met minimale ingrepen de verschillende snelheden van de rustige fietser, de e-bike en de speed pedelec op het fietspad beter naast elkaar te laten bestaan. Met een Bliksemsnelle Baan op het fietspad haalt de snelle fietser de langzamere fietser makkelijker in. Dit maakt fietsen voor iedereen veiliger, en aangenamer!

Jouw mening telt!
De Bliksemsnelle Baan is een pilot en wordt gedurende vier weken getest. Woon je in de buurt? Test de Bliksemsnelle Baan dan uit en laat weten wat je ervan vond via www.fietspadvdtoekomst.nl! Op basis van de resultaten uit de enquête, en een analyse hoe de baan wordt gebruikt, wordt besloten of de Bliksemsnelle Baan potentie heeft op ook op andere plekken te verschijnen.