Skip to main content
24-09-19

De fiets pakken? Ik fiets geeft je 3 redenen!

We fietsen veel in ons kikkerlandje. Ongeveer 25% van alle verplaatsingen gaat per fiets. Nederland telt zelfs meer fietsen dan inwoners. Nederland is met recht dus een fietsland! Maar wat zijn de voordelen van fietsen? Wij hebben 3 redenen op een rijtje gezet die benadrukken waarom het zo fijn is om de fiets te pakken.

Nummer 1 – Je hoofd leegmaken

De tweewieler is heerlijk rustgevend voor je hoofd. Je kunt namelijk je hoofd leeg maken en alle problemen van je ‘af fietsen’. Zeker na een lange dag kan dit ontzettend fijn zijn. Heel even ontsnappen aan de sleur van school, werk, of andere verplichtingen. Een frisse neus halen in de buitenlucht is nooit verkeerd!

Nummer 2 – Vrijheid

Haasten voor de trein? Stilstaan in de file? Racen naar de bus? Met een fiets heb je hier geen last van! Daarnaast brengt de fiets je tot aan de voordeur of waar je ook maar precies moet zijn. Je kunt gaan en staan waar je wilt. En zeg nou zelf, dat is toch ideaal?

Nummer 3 – Beweging

Uiteraard kan beweging niet in dit rijtje ontbreken. Je fietst, maar tegelijkertijd werk je ook aan je conditie. Of je nu een sportfanaat bent of juist niet; door te fietsen heb je toch weer jouw dagelijkse dosis beweging te pakken. Het kost energie, maar het geeft ook energie!

Kortom: fietsen heeft grote voordelen! Ik fiets, jij ook?