Skip to main content
03-11-20

Echte fietsers worden gemaakt in de regen

Hoewel een groot deel van de woon-werkfietsritten wegvallen omdat veel mensen nu thuiswerken, zal de komst van najaar er toch voor zorgen dat je af en moet fietsen in de regen. En hoewel wij zelf ook liever onder een zonovergoten hemel over het fietspad sjezen, raden we je toch aan om eens tijdens een plensbui te gaan fietsen. Dit kan namelijk best een leerzame ervaring zijn.

Een betere fietstechniek
Fietsen in de regen brengt een evident risico met zich mee: alles is nat en dus waarschijnlijk ook glad. Het wegdek zelf is gladder en een laagje water verandert witte markeringen en putdeksels in obstakels die je wil omzeilen. Ook duurt het langer om tot stilstand te komen en blokkeert je wiel sneller. Het is dus van belang om minder hard en gedoseerd te remmen. Al fietsende leert men!

De juiste materialen
Je hebt het zelf vast ook wel eens meegemaakt. Die ene regenbroek waarvan je dacht dat hij waterdicht was, blijkt vooral al je lichaamswarmte binnen te houden, in plaats van de regen buiten. Of regenkleding écht doet wat het belooft, weet je alleen wanneer het de praktijkproef doorstaan heeft. Door je gear regelmatig op de proef te stellen, ontwikkel je een goed beeld van wat wel en wat niet werkt.

Een goede conditie
Het is heel verleidelijk om binnen te blijven wanneer het slechter weer wordt. Als gevolg daarvan komen heel veel mensen niet aan een gezonde hoeveelheid beweging en verslechtert hun conditie. Door te blijven fietsen, ook wanneer het slecht weer is, blijf je fit en hoef je niet van voren af aan te beginnen in het voorjaar!

Meer fietspunten
Naast dat fietsen door de regen goed is voor je fietstechniek en je gezondheid spek je er ook je puntensaldo mee! Uitdagingen in de Ik fiets app zoals de Waterfietser of de Die-hard Challenge, belonen degenen die de regen durven te trotseren namelijk extra. Ga jij de uitdaging aan? Kijk dan snel in de Ik fiets app voor meer info!