Skip to main content
12-03-24

Fiets veilig in het donker met ZIEMI!

Ik fiets heeft er een geweldige nieuwe beloningspartner bij. ZIEMI, het merk achter de ZiemiBike – een fietslamp die jou verlicht in plaats van de weg – staat nu in de Ik fiets app. Maar wat maakt dit product uniek? Samen met oprichtster Luci (25) duiken we in de het verhaal achter de ZiemiBike!

 

Van studieopdracht naar start-up

Luci startte het merk ZIEMI drie jaar geleden voor een opdracht tijdens haar opleiding Industrieel Ontwerpen in Delft. De opdracht: maak iets om fietsen veiliger te maken. “Vanuit de gedachte dat je gezien wil worden in het verkeer, kwam de gedachte waarom verlicht je jezelf niet. Net zoals Beyoncé in de spotlights!”, aldus Luci.

Na experimenteren met 3D-prints en onderzoek naar veiligheid, was het prototype van de ZiemiBike het resultaat. Vanuit verschillende richtingen kwamen positieve geluiden. Docenten en medestudenten vonden dat Luci er mee door moest. Na nog meer testen en doorontwikkelen, ging Luci de markt op met haar merk ZIEMI. En dat het een goede zet was, blijkt ook uit de leuke reacties van klanten!

 

“Wat hebben wij onwijs veel plezier van onze Ziemi zeg!! Ik fiets overal naartoe met mijn kinderen, ook als het regent, en ik maak me geen seconde zorgen of ze voldoende zichtbaar zijn! Hier gaat mijn moederhart harder van kloppen :)” – Maria

 

Fietslamp voor extra veiligheid

Maar waarom zou je naast je reguliere fietslampje dit product gebruiken? Luci legt het uit: “Dat heeft alles te maken met biomotion, oftewel menselijke beweging. Vanuit het menselijk oerinstinct, zijn wij voorzichter rondom alles dat leeft. En dus krijgen automobilisten als ze je zien bewegen, omdat jij verlicht bent, een onbewuste prikkel “Pas op dit is een mens”. En zijn automatisch voorzichtiger.” En dat is voor fietsers natuurlijk een welkom veiligheidsmechanisme in het verkee

 

 

 

ZiemiBike nu in de Ik fiets app!

Dus wil jij jezelf of bijvoorbeeld je kinderen letterlijk in de spotlight zetten om zo veiliger de weg op te gaan? Lever dan nu je punten in voor 30% korting op de ZiemiBike. Want jij verdient het om gezien te worden!

Hoe vind jij de ZiemiBike? Deel je feedback of complimenten via contact@ziemi.nl.