Skip to main content
15-10-19

Fietsstadverkiezing 2020: de tussenstand

Eén keer per twee jaar organiseert de Fietsersbond de ‘Fietsstadverkiezing’ van Nederland. Dit is een landelijke verkiezing, waar elke gemeente automatisch aan meedoet. Alle inwoners van Nederland kunnen door middel van een enquête stemmen op de gemeente met ‘de beste Fietsstad’. De enquête voor de Fietsstad 2020 is geopend tot en met 31 oktober. Heb je nog niet gestemd? Klik dan hier en doe het snel!

Minstens 50 enquêtes
Om een eerlijk beeld te krijgen van de fietssituaties in de verschillende gemeenten, zijn er per gemeente minimaal 50 ingevulde enquêtes nodig. Binnen de provincie Utrecht zijn er paar gemeenten die dit aantal nog niet hebben gehaald. Woon jij in Bunschoten, Renswoude, Oudewater, Rhenen of Montfoort? Dan wordt je stem extra gewaardeerd!

Huidige top 5
Waarschijnlijk vraag je je nu af wie er binnen provincie Utrecht momenteel met de meeste enquêtes in de top 5 staat. De tussenstand is als volgt:

1. Utrecht
2. Leusden
3. Veenendaal
4. Houten
5. Amersfoort

Let wel op; dit is de tussenstand van de provincie Utrecht. Er is nog niets definitief!

Het invullen van de enquête neemt slechts 10 minuten in beslag. Onder de respondenten wordt een elektrische Gazelle fiets verloot. Wil jij ook kans maken? Vul dan de enquête in!