Skip to main content
23-09-21

Samen voor groen reizen in Bunnik

De werkgevers van de Green Business Club en de gemeente stimuleren het gebruik van groene vervoermiddelen in Bunnik. Zo streven ze samen naar het verminderen van de CO2-uitstoot. Laat dus vaker de auto staan en pak de fiets of trein, dat wordt het devies. Als forenzen en inwoners kiezen voor de fiets of de trein, dan worden er bovendien bomen bij geplant in Bunnik.

Challenge in Ik fiets app

Om forenzen en inwoners te stimuleren om te kiezen voor ‘groene’ vervoermiddelen wordt de actie ondersteund met een challenge in de Ik fiets app . Zo wordt automatisch het reisgedrag van de deelnemers gemeten.

Reis je met de trein, fiets of maak je een wandeling? Dan verminder je automatisch CO2-uitstoot. De Green Business Club wil minimaal 90.000 kg CO2-uitstoot te verminderen tijdens de looptijd van de actie tot het einde van het jaar. Dat staat gelijk aan 7,5 hectare bos oftewel 3.750 bomen. Wordt deze doelstelling behaald, dan worden ‘the green way – bomen’ in Bunnik geplant.

Iedereen kan meedoen

Omdat alle reisbewegingen meetellen, kan iedereen meedoen aan deze challenge. Of je nu reist naar Bunnik voor het werk, naar school, sportclub of een boodschapje doet.

De challenge gaat op maandag 27 september van start, maar je kunt nu alvast de Ik fiets app downloaden. Dit doe je eenvoudig via de Google Play Store of de App store. Na aanmelding vul je bij de instellingen de actiecode ‘GREENWAY’ in. Dan doe je automatisch mee met de challenge. Via de challenge in de Ik fiets app word je op de hoogte gehouden van de voortgang en kun je bovendien chatten met andere deelnemers.