Skip to main content
14-04-23

Heerlijk lenteweer op komst: 5 handige apps voor fietsliefhebbers

De vogels beginnen te fluiten, de lentezon breekt steeds vaker door en we laten de regenachtige maanden achter ons. Kortom: het wordt heerlijk weer om wat vaker de fiets te pakken. Om optimaal van je fietstochten te kunnen genieten, hebben wij vijf handige apps voor fietsers op een rijtje gezet. Zo wordt fietsen niet alleen leuker, maar ook makkelijker en veiliger. Lees snel verder en ontdek welke apps onmisbaar zijn tijdens jouw fietstochten!

 1. Komoot
  Komoot is dé app voor het plannen van fietstochten en het ontdekken van nieuwe routes. Voer je start- en eindpunt in, en de app stippelt een fietsvriendelijke route voor je uit. Daarnaast geeft Komoot informatie over de ondergrond, hoogteverschillen en interessante bezienswaardigheden langs de route.
 2. Buienradar
  Voorkom onaangename verrassingen door Buienradar te raadplegen voor je op de fiets stapt. Met deze app weet je precies waar en wanneer er regen wordt verwacht, zodat je jouw fietstocht hierop kunt aanpassen. Ook biedt Buienradar informatie over de windrichting en -kracht, wat handig kan zijn bij het plannen van je route.
 3. Fietsnetwerk
  Fietsnetwerk is een handige app om de mooiste fietsroutes in Nederland te ontdekken. De app maakt gebruik van het landelijke fietsknooppuntennetwerk en stippelt op basis daarvan routes voor je uit. Daarnaast ontvang je onderweg informatie over horecagelegenheden, bezienswaardigheden en fietsverhuurpunten.
 4. Strava
  Voor de sportieve fietsers onder ons is Strava een uitkomst. Deze app registreert je fietsritten, inclusief snelheid, afstand en hoogteverschillen. Daag jezelf uit door je prestaties te vergelijken met die van vrienden of andere fietsers in de buurt. Met Strava wordt fietsen een sportieve en sociale bezigheid!
 5. EHBO-app – Rode Kruis
  We hopen natuurlijk dat het niet nodig is, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Daarom is het handig om de EHBO-app van het Rode Kruis op je telefoon te hebben. Deze app biedt informatie over wat te doen bij de meest voorkomende ongevallen en bevat instructies voor reanimatie en het gebruik van een AED.

Met deze vijf handige apps op zak wordt fietsen nog leuker en ben je goed voorbereid op alle omstandigheden. Geniet van het mooie weer en veel fietsplezier gewenst!