Skip to main content
22-07-21

Ik fiets… 3 Puzzel fietsroutes in Utrecht! 

Ga er op uit in de zomervakantie en kom meer te weten over het mooie Utrecht! Ik fiets heeft, in samenwerking met Routebureau Utrecht, drie leuke fietspuzzeltochten uitgezet in de provincie Utrecht. Download de routes, beantwoord onderweg leuke vragen over de omgeving en ontvang een gratis drankje op de route bij het downloaden van de Ik fiets app! 

Het is (overwegend) mooi weer en de vakantieperiode is aangebroken. Tijd om de natuur in te gaan! Pak je fiets en ontdek de leukste plekjes in de provincie Utrecht. Van forten en kastelen, plassen en natuurgebieden, tot dorpen en steden. De routes zijn allemaal tussen de 35 en 40 km lang, en zijn dus echt een (mid)dagje uit. Onderweg even een pauze inlassen? Download de Ik fiets app en krijg als nieuwe deelnemer een voucher voor een gratis drankje bij een horecagelegenheid op de route! 

Hoe werkt het? 

Je kunt hier de puzzel fietsroutes downloaden. Je krijgt dan een PDF van de route en de bijbehorende vragen. Er is geen vast startpunt, je kunt dus overal op de route aanhaken. Je kunt er ook voor kiezen om een deel van de route te fietsen als het hele rondje te lang is. 

Wil je onderweg even pauzeren? Als je de Ik fiets app downloadt en je aanmeldt als nieuwe gebruiker en één van de actiecodes invult krijg je een voucher voor een gratis drankje! Wanneer je deze voucher laat zien bij de desbetreffende horecagelegenheid op de route ontvang je een gratis drankje! De voorwaarden vind je hier. De voucher wordt alleen verstrekt aan nieuwe gebruikers.  

Let op: deze voucher is te gebruiken tot 31 oktober 2021

De Ik fiets app

Met de Ik fiets app ontvang je spaarpunten voor al je gefietste kilometers. Deze kun je inwisselen voor leuke aanbiedingen, loterijprijzen of een donatie aan een goed doel. Ook kun je in de app meedoen aan verschillende uitdagingen waarmee je extra punten verdient.   

Wanneer is het?   

De routes zijn beschikbaar tot oktober. Als je de routes eenmaal gedownload hebt, kun je ze natuurlijk zo vaak als je wilt fietsen, het hele jaar door.  

Welke routes zijn er? 

Binnen de provincie Utrecht zijn er drie routes: 

  1. Ik fiets… De Buitenplaatsen en PlassenRoute! Een route noordwest van Utrecht; 
  2. Ik fiets… De Ronde Venenroute! Een route in gemeente De Ronde Venen; 
  3. Ik fiets… Kastelenroute het Groene Hart! Een route ten westen van IJsselstein. 

Download hier de gratis puzzel fietsroutes!