Skip to main content
28-05-20

(Ik) Fietser Imke maakt hippe woonaccessoires van fietsonderdelen

Inmiddels hebben al duizenden inwoners van de provincie Utrecht meegedaan aan één van onze fietsacties. We delen graag hun ervaringen! Imke (41) uit Amersfoort gebruikt de Ik fiets app, fietst het liefst in de natuur en blaast nieuw leven in fietsonderdelen door er woonaccessoires van te maken. Volgens Imke zijn er veel mooie fietsroutes in de provincie Utrecht: “Ik fiets het liefst door de Soesterduinen. Maar de vliegbasis Soesterberg en fietsen langs de Laak volgen snel op nummer 2 en 3.”

Zelfgebouwde bamboe fiets
De eerste fietsherinnering van Imke gaat terug naar toen ze 5 jaar oud was. Ze leerde fietsen op een oude tweedehands Loekiefiets met zijwieltjes. Haar vader rende achter haar aan. Inmiddels is de fiets niet meer weg te denken uit haar leven. Ze heeft zelfs een zelfgebouwde bamboe fiets! Gemaakt tijdens een workshop bij Bamboo Bicycle Club Amersfoort. Imke: “Fietsen geeft mij een gevoel van vrijheid. Je ruikt de buitenlucht en hebt een grotere actieradius dan tijdens het wandelen.” Ook op vakantie neemt Imke haar fiets vaak mee. Ze geniet ervan om al fietsend een stad of land te ontdekken: “Je ziet zoveel op de fiets!”

Ik fiets app
Imke hoorde via vrienden over de Ik fiets app en maakt nu zelf ook gebruik van de app. Ze registreert haar ritten en de app stimuleert haar om nog vaker de fiets te pakken. Imke: “Ik vind het leuk dat de app een verbinding maakt met kleine en grote fietsondernemers, maar ook horeca en andere zaken. En zo erop gericht is om vaker de fiets te pakken én vaker lokaal te shoppen.”

Woonaccessoires van fietsonderdelen
Zelf is Imke ook ondernemer. Ze maakt namelijk hippe woonaccessoires van fietsonderdelen die ze verkoopt op haar website WOOD you reCYCLE. Denk bijvoorbeeld aan een kapstok van een fietsstuur of een lamp van een fietswiel. Imke: “Fietsonderdelen bezitten vaak prachtige details, die soms pas opvallen als je ze op een andere manier gebruikt.” Ze verkoopt via haar website ook leuke gadgets om cadeau te doen aan fietsliefhebbers, zoals vintage fietsposters.

Extra leuk: sinds kort kan je in de Ik fiets app sparen voor 10% korting op de gehele collectie van WOOD you reCYCLE. Nóg een reden om op de fiets te stappen met de Ik fiets app dus!