Skip to main content
30-06-20

(Ik) fietser Julia probeerde een week lang een speed pedelec

Inmiddels hebben al duizenden inwoners van de provincie Utrecht meegedaan aan één van onze fietsacties. We delen graag hun ervaringen! Julia (28) deed mee aan de speed pedelec probeeractie. Daardoor kon ze de rit die ze normaal gesproken met de trein aflegt, nu met de fiets afleggen. Heb jij altijd al een speed pedelec willen proberen? Lees dan verder!

Op de fiets kom je overal
Julia is buurtsportcoach en is graag in beweging. Ze vindt de fiets een ideaal vervoersmiddel: “Op de fiets ontspan je, ben je in beweging én verplaats je je van de ene locatie naar de andere.” Ze pakt de fiets dan ook zoveel mogelijk: ze fietst van en naar het station, naar de sportvereniging, naar vrienden en ze gebruikt de fiets om boodschappen te doen. En voor mooie tochten in het weekend pakt ze haar racefiets.

Speed pedelec in plaats van het OV
Onlangs deed ze via Ik fiets mee aan de speed pedelec probeeractie. Ze haalde de fiets op in Nieuwegein, waar ze werkt, en kon deze een week lang uitproberen. “Het is leuk om te ervaren hoe het is om op een speed pedelec te fietsen. Door de trapondersteuning fiets je harder en kan je grotere afstanden afleggen zonder dat je je meer in hoeft te spannen. Hierdoor heb ik er van mijn werk in Nieuwegein naar Rotterdam mee kunnen fietsen, dat is ruim 50 kilometer en dit traject leg ik normaal gesproken met de trein af. Het is wel even zoeken met de accu, als je de trapondersteuning te hoog zet gaat de accu sneller leeg.”

Nu door de coronacrisis ritjes met het openbaar vervoer lastiger zijn, is de speed pedelec een goed alternatief. Overweeg je een speed pedelec aan te schaffen? Probeer er eerst een via Ik fiets. Zo weet je of het bij je past. De fietsen staan klaar in Amersfoort en Nieuwegein.