Skip to main content
18-03-21

Leuke weetjes over fietsen

Nederland is een echt fietsland! Wij fietsen meer dan in alle andere landen op de wereld. De fiets wordt in Nederland gebruikt als ons voornaamste vervoersmiddel. Een van de voordelen van fietsen is dat je overal gemakkelijk tussendoor fietst en zo kom je snel en gemakkelijk op je bestemming. Fietsen is vooral ook erg leuk! Wij hebben een paar leuke weetjes over fietsen op een rijtje gezet;

  1. Wist je dat er in Nederland meer fietsen dan inwoners zijn? Volgens de laatste schatting zijn er 22,8 miljoen fietsen in Nederland! Daarmee bezit elke Nederlander dus 1,3 fiets, en dat is uniek in de wereld.
  2. Ruim 25% van alle Nederlanders gaat normaal gesproken op de fiets naar het werk. Dat zijn ruim 4,32 miljoen Nederlanders.
  3. Wist je dat er tussen 08:00-09:00 en 14:00-16:00 de meeste ritten op de fiets worden gemaakt! Dat zijn de drukste tijden gemeten op de fietspaden in Nederland.
  4. Nederland scoort als beste fietsland binnen Europa. In heel Europa steekt ons kleine kikkerlandje er met kop en schouders bovenuit!
  5. Wist je dat jongens en meisjes van 12 tot 16 jaar gemiddeld het meest op de fiets zitten. Dit komt omdat dit voor hen vaak het enige vervoersmiddel is, waar je geen rijbewijs voor nodig hebt.
  6. De lengte van alle fietspaden bij elkaar in Nederland is meer dan 35.000km! De meeste kilometers fietspad liggen in de provincie Noord-Brabant, gevolgd door Gelderland. Dit heeft te maken met de grootte van die provincies
  7. Wist je dat de provincie Utrecht hoop op het lijstje staat van de beste plekken om lange fietstochten te maken? Je kunt in in Utrecht goede lange routes uitstippelen en met de Ik fiets app punten sparen!
  8. Wist je dat je na een half uur fietsen 1 kroket hebt verbrand! Dit hangt natuurlijk wel af van de snelheid waarmee je fietst en je gewicht. Goed excuusje om een lekker stuk te gaan fietsen!

(bron; pimp je fiets)