Skip to main content
25-05-23

Nieuwe fietscampagne: ‘Da’s zo gefietst!’

Misschien heb jij de nieuwe advertenties op YouTube al gezien? Of de radiocommercial gehoord? Op 8 mei is de landelijke campagne ‘Da’s zo gefietst’ gelanceerd. Nederland is koploper als het gaat om fietsgebruik: een kwart van alle verplaatsingen wordt per fiets gedaan. Maar wist je dat nog steeds de helft van alle autoritten korter is dan 7,5 kilometer? Dat kan beter!

Door middel van de campagne ‘Da’s zo gefietst’ stimuleert de overheid mensen vaker de fiets te pakken en de auto bewust te laten de staan. Dit sluit perfect aan bij het doel van Ik fiets. Met leuke acties stimuleren we inwoners van de provincie Utrecht wat vaker op de fiets te springen. Fietsen is ten slotte gezond, leuk en bovendien goed voor de portemonnee!

Met de Ik fiets-app wordt fietsen nóg leuker. En hoe meer je fietst, hoe meer punten je spaart voor cadeaus of goede doelen. Elke maand komen er weer nieuwe uitdagingen in de app, waardoor er voor ieder wat wils is. Wist je dat de app zelfs de kans op groen licht verhoogt? Hierdoor sta je minder vaak te wachten en kan je lekker doorfietsen. Trappen maar!

Heb jij de Ik fiets-app al gedownload? Ook da’s zo gefietst. Download de app hier voor IOS en hier voor Google.