Skip to main content
07-09-22

Ondernemend Houten fietst!

Donderdagmiddag 1 september vond in theater aan de Slinger in Houten de kick-off voor de Ik Fiets gebiedsaanpak plaats. Verschillende ondernemers, de gemeenten en de Fietsersbond waren aanwezig om te horen hoe zij bij kunnen dragen aan een groener en gezonder Houten door medewerkers te stimuleren vaker de fiets te pakken.

 

Wethouder voor mobiliteit en bereikbaarheid Wouter van den Berg nam als eerste het woord om zijn steun uit te spreken voor de Ik fiets gebiedsaanpak en ondernemers te motiveren gebruik te maken van de mogelijkheden binnen de aanpak. “Laten we de handen ineen slaan en elkaar als werkgevers en werknemers motiveren vaker de fiets te pakken!” Hij hoop dat er zo een sneeuwbaleffect ontstaat waardoor (nog) meer Houtenaren vaker de fiets zullen pakken. Ook Bram Alblas, bestuurslid van ondernemend Houten, nam kort het woord om het belang van fietsen naar het werk te benadrukken.

Foto: wethouder Wouter van der Berg opent de kick-off

 

 

Tot slot gaf projectleider Sjors Handgraaf een toelichting op het provinciale programma Ik Fiets en specifiek de gebiedsaanpak in Houten. Werknemers van deelnemende bedrijven in Houten kunnen de komende maanden gebruik maken van:

  • E-bike probeeractie: werknemers kunnen een week lang gratis een e-bike uitproberen
  • Ik Fiets-app: met de Ik fiets app worden fietsers beloond voor hun fietskilometers. De app registreert automatisch de fietsritten, waarmee gebruikers punten verdienen voor elke kilometer. Deze punten verzilveren zij in de app voor leuke aanbiedingen en prijzen.
  • Uitdaging ‘Flora, Fauna, Fietsen’: met deze uitdaging sparen fietsers voor een gezamenlijk doel: bloemen(perkjes) in de gemeente Houten. Met elke gefietste kilometer wordt een donatie gedaan aan stichting Houtense BIJzaken. Voor elke 500 gedoneerde punten planten zij 1 m2  bloemenperkjes aan. Zo wordt fietsen niet alleen iets voor jezelf, maar ook voor de omgeving!
  • OV-taxi: bij voldoende animo rijdt er de komende maanden tussen 07.00 en 09.00 uur elke 20 minuten een elektrische Nissan Leaf vanaf station Houten naar diverse locaties op bedrijventerrein De Meerpaal. Tussen 16.30 en 18.30 uur rijdt de OV-taxi van De Meerpaal naar het station.