Skip to main content
28-05-24

Opening van de F199: zonnig, zoet en zeer geslaagd!

Donderdag 16 mei was het eindelijk zover: de opening van de doorfietsroute F199! Fietste jij op de route Amersfoort-Bunsschoten? Dan kon je bij ons langs om even lekker uit te rusten onder het genot van koude zoetigheden. Met dat warme weer was dat zeker geen straf! 

Gratis ijsjes en mocktails   

Tegen 15.00 uur was de parkeerplaats bij Jachthaven de Stuw in Amersfoort omgetoverd tot een knus festivalterrein inclusief partytent en strandstoelen. De opening van de doorfietsroute moest natuurlijk goed gevierd worden! Alle fietsers waren welkom om een kijkje te nemen. Op het terrein konden ze een gratis ijsje halen bij gezellige ijscoman Arthur. Ook konden ze een mocktail halen bij sapjesbar Carcara Events. Het lukte de ervaren barman om iedereen steeds te verrassen met heerlijke recepten! 

De officiële opening 

Om 17.00 werd de muziek uitgezet en nam ijscoman Arthur de show over: met zijn impressie van Frank Sinatra trok hij alle aandacht. Na zijn optreden, openden de Gedeputeerde André van Schie (provincie Utrecht), wethouder Tyas Bijlholt (Gemeente Amersfoort) en wethouder Rick Beukers (Gemeente Bunschoten) officieel de route. Het was een geslaagd evenement met veel muziek, lekkers en natuurlijk gezelligheid. We willen iedereen die er was enorm bedanken voor deze mooie dag!  

Doorfietsroute Amersfoort-Bunschoten (F199) 

Amersfoort-Bunschoten (F199) is één van de negen doorfietsroutes die de provincie Utrecht aanlegt om vlotter, veiliger en prettiger tussen dorpen en steden te fietsen. Het is de eerste die geopend is! Of deze route daadwerkelijk prettig wordt ervaren? Wel volgens de aanwezigen bij het evenement. Fietser Leo liet weten: “Voor ons is het fijn dat het fietspad een stuk breder is. Dat is vooral prettig voor bakfietsen en in ons geval aangepaste fietsen.” 

Ontdekkingstocht op 25 mei en 1 juni 

Wil je zelf de F199 beleven? Op 25 mei en 1 juni ga je mee op ontdekkingstocht tussen Amersfoort en Bunschoten. Haal een ontdekkingsboekje op één van de aangewezen posten en leer je meer over de natuur, architectuur en het weer. Bovendien kun je die dagen een gratis ijsje komen halen. Genoeg redenen om langs te komen! Wil je meer weten over de doorfietsroute en de ontdekkingstocht? Ga naar: https://ikfiets.nl/doorfietsroutes/doorfietsroute-amersfoort-bunschoten-f199/