Skip to main content
19-05-22

Plan je fietsrit met de Pedelecplanner!

Heb jij een speedpedelec? En gebruik jij nog Google Maps om je routes uit te stippelen? Dan herken je vast wel dat Maps niet laat zien hoe lang je echt onderweg bent. Maar daar is nu een oplossing voor! De Fietsersbond en provincie Utrecht lanceren vandaag op de Fiets naar je Werk-dag de uitbreiding van de Pedelecplanner. Zo weet je van elke route de juiste tijdsduur en fiets je vlot, veilig en comfortabel door de provincie Utrecht.

 

De Pedelecplanner kan routes in Utrecht plannen die rekening houden met alle regels en uitzonderingen voor hun fiets. Zo weet de speedpedelec-gebruiker de juiste plek op de rijbaan te vinden. Ook geeft de planner aan welke route het kortst is en welke route makkelijk door te fietsen is. Makkelijk doorfietsen betekent dat de fietsroutes langs of over doorgaande wegen lopen. Ook vermijdt de route verkeerslichten als er een goed alternatief is.

 

Speedpedelec 

De speedpedelec is een snelle elektrische fiets waarmee langere afstanden gefietst kunnen worden. Dat is aantrekkelijk voor als je wat verder van werk vandaan woont, maar toch graag met de fiets wil. Met een speed pedelec leg je binnen no-time grotere afstanden af. Zo kun jij vaker de auto laten staan! Wil jij de pedelec ook eens proberen? Dat kan met een gratis probeerweek.

 

De Pedelecplanner is te vinden op www.pedelecplanner.nl.