Skip to main content
18-12-21

Doneer jouw Ik fiets punten aan het WNF tijdens Serious Request!

Heb jij al veel punten verzameld met jouw fietsritjes? Doneer nu je punten in de Ik fiets app aan 3FM Serious Request en steun het WNF!

Serious Request

Ook dit jaar gaan 3FM-dj’s in de week voor kerst het Glazen Huis in om geld op te halen voor een goed doel. 3FM-dj’s Sander Hoogendoorn, Frank van der Lende, Jorien Renkema en Rob Janssen draaien van 18 t/m 24 november verzoekplaten vanuit het Glazen Huis in Amersfoort. Dit zodat het Wereld Natuur Fonds de regenwouden van Zuid-Amerika kan beschermen en herstellen. Gebieden die als een groen schild voor de aarde dienen en klimaatverandering tegengaan!

De strijd tegen ernstig bedreigde regenwouden

De regenwouden in Zuid-Amerika verdwijnen bij bosjes. In de Amazone alleen al is het afgelopen jaar vijf keer het totale bos van Nederland vernietigd. Dit is een probleem voor ons allemaal;  de regenwouden vormen namelijk een groen schild dat de aarde gezond houdt en beschermt tegen klimaatverandering. Zonder deze bossen zal de aarde verder opwarmen en zullen extreme weersomstandigheden steeds vaker plaatsvinden. Ook in Nederland. Het Wereld Natuur Fonds komt in actie in samenwerking met de lokale bevolking om het regenwoud in de Amazone te kunnen herstellen.

Steun het WNF, doneer jouw Ik fiets punten!

Door te fietsen lever jij natuurlijk al een bijdrage in de strijd tegen klimaatverandering. Op lopen na is er geen manier van reizen zo milieuvriendelijk als de gewone fiets. Wist je dat je bij een ritje van één kilometer met de fiets in plaats van met de auto al 0,22 kg CO2 bespaart?!

Naast het kiezen van een milieuvriendelijk vervoersmiddel, de fiets, kun je nu ook jouw gespaarde punten in de Ik fiets app doneren aan het WNF! 1000 punten staat gelijk aan €1,-. Je kunt je punten doneren van 18 t/m 24 december 2021.

Laatste kans om Ik fiets punten aan goede doelen te doneren

De maand december is de laatste kans om jouw Ik fiets punten te doneren aan de goede doelen in de app. Zo kun je, naast Serious Request, ook kiezen voor het Longfonds, de Voedselbank Utrecht of het Ronald McDonaldhuis Utrecht. Grijp nu nog je kans en doneer jouw Ik fiets punten aan één van deze goede doelen.