Skip to main content
11-06-20

Soepel door IJsselstein over nieuwe fietsstraat

IJsselstein is een fietsstad bij uitstek. De scholen, winkels, sportparken, theater en alle voorzieningen in de stad zijn uit alle woonwijken met tien minuten op de fiets te bereiken. De Hoge Dijk-Panoven-Eiteren is een belangrijke fietsader. Dagelijks gebruiken 2.000 fietsers deze route naar het Cals College, in de buurt liggende basisscholen of het voortgezet onderwijs in Nieuwegein. En ook forensen maken voor hun woon/werkverkeer naar de industrieterreinen of naar Nieuwegein en Utrecht gebruik van dit traject zoals ook de recreërende fietser die geniet van de mooie omgeving. De fietsstraat Hoge Dijk-Panoven-Eiteren is een aanwinst voor de fietsstad IJsselstein.

Wethouder Peter Bekker: “Comfortabel en veilig fietsen zijn een vereiste om op de fiets te stappen. Met de aanleg van 1.150 meter fietsstraat maken we een mooie stap in de fietsvriendelijke stad IJsselstein. Buiten het feit dat de veiligheid enorm is verbeterd voor de fietsers, ben ik super trots op de mooie uitstraling van de fietsstraat. Er is een nieuw rood wegdek met in het midden een snelheidsremmende verhoging aangebracht, de stoepen zien er netjes uit en er zijn een aantal nieuwe bomen geplant. Het meest in het oog springend zijn de reconstructie van de kruising nabij het Beneluxviaduct en nabij het Cals. Zoveel overzichtelijker. Het is voor iedereen een feestje om hier te mogen fietsen.”

Fietsnetwerk
De nieuwe fietsstraat loopt over het  Eiteren, Panoven tot aan de Hogedijk. Dit tracé is een belangrijke schakel in het fietsnetwerk van IJsselstein. Samen met de Touwlaan, de Paardenlaan en de Hogebiezen vormt dit een fietsring om het centrum van de stad. Door het stijgende aantal fietsers naar de binnenstad, het Cals college en woonwerk verkeer, werkt de gemeente aan het verbeteren van dit fietsnetwerk.

Beleef de fietsstraat met de Ik fiets app en ontvang 10 bonuspunten met een ritje over de nieuwe fietsstraat in IJsselstein.