Skip to main content
22-02-21

Stap op de fiets samen met je klas

Stap op de fiets samen met je klas 

Even bewegen tussen de (online) lessen door? Goed idee! Speciaal voor scholieren uit de bovenbouw staat er een nieuwe groepsuitdaging in de Ik fiets app. Scholieren of docenten kunnen deze uitdaging samen met hun klas aangaan, op de fiets stappen en zo op afstand samen in beweging blijven. De groepsuitdaging duurt een maand en iedere deelnemer moet in deze maand gemiddeld 80 kilometer fietsen. Dat staat dus gelijk aan ongeveer 5 dagen in de week 4 km fietsen. Of 2 keer per week 10 km tijdens de gymles. Moet te doen zijn, toch? Jullie moeten samen een gemiddelde halen van 80 kilometer per persoon. Dat betekent dat één deelnemer bijvoorbeeld wat meer kan fietsen, en de ander wat minder om uiteindelijk aan dat gemiddelde te komen. 

Over de Ik fiets app 

Met de Ik fiets app ontvang je spaarpunten voor al je fietskilometers. En die punten kan je inwisselen voor leuke aanbiedingen, loterijprijzen of een donatie aan een goed doel. Daarnaast kan je meedoen aan uitdagingen om extra punten te verdienen.  

Hoe doe je mee aan de uitdaging? 

 1. Download de Ik fiets app
 2. Ga in de app naar ‘Uitdagingen’, klik op ‘Groep’ en vervolgens op het plusje (+). Klik op de uitdaging ‘Stap op de fiets samen met je klas’. 
 3. Nodig je klasgenoten uit door in de uitdaging op het plusje (+) te klikken. Je kan de uitnodiging nu via bijvoorbeeld WhatsApp of mail sturen naar je klasgenoten. Je klasgenoten kunnen via deze link de uitdaging aangaan. Let op: Zorg dat één iemand de groep start en vervolgens mensen uitnodigt. Als verschillende mensen een uitdaging starten, ontstaan er verschillende groepen. 
 4. Zorg dat je instellingen in je telefoon goed staan (zie ook FAQ)
 5. Veel fietsplezier!
 6. Flink gefietst en de uitdaging gehaald? Goed bezig! Alle deelnemers krijgen 500 extra punten in de app. 

 Goed om te weten 

 • De looptijd van de uitdaging is een maand en begint wanneer iemand de groepsuitdaging start. 
 • Je kan de uitdaging starten tussen 1 maart en 17 juni 2021. (Als je de uitdaging op 17 juni start, loopt deze dus tot 17 juli).
 • Je kan bij deze uitdaging aan maximaal één groep tegelijk meedoen. Na het voltooien van de uitdaging, mag je wel een nieuwe groep starten. 
 • Alleen fietsritten in de provincie Utrecht tellen mee.
 • De Ik fiets app is voor mensen uit de provincie Utrecht van 16 jaar en ouder. Deze groepsuitdaging is dus speciaal voor scholieren in die leeftijdscategorie. 

Geen scholier of docent, maar wel enthousiast?  

Ben je geen scholier of docent maar ben je wel enthousiast over deze uitdaging? Stimuleer dan bijvoorbeeld je kind om mee te doen. Of heb je contacten bij middelbare scholen, attendeer hen dan op deze actie! Heb je contactgegevens van bijvoorbeeld een docent en wil je dat wij contact opnemen? Stuur dan een mailtje met de contactgegevens naar info@ikfiets.nl