Skip to main content
09-04-21

Stap samen op de fiets!

Stap samen op de fiets met de Ik fiets app.

De lente is begonnen en het is steeds vaker mooi weer. De perfecte periode om nóg vaker op de fiets te stappen, toch? Nodig daarom nu je vrienden uit voor een groepsuitdaging in de Ik fiets app! Stap samen (op afstand) op de fiets en fiets 400 kilometer in een maand tijd.

Wat houdt de uitdaging precies in?
In de Ik fiets app registreer je al je fietsritten. Voor iedere fietskilometer ontvang je punten. Daarnaast kun je meedoen aan individuele of groepsuitdagingen. Je kunt je vrienden via de Ik fiets app uitnodigen voor een groepsuitdaging. Samen ga je de uitdaging aan en fietsen jullie 400 kilometer in een maand. De periode start op het moment dat je de uitdaging aangaat. Uitdaging gehaald? Dan ontvangen jullie allemaal 250 extra punten. Met die punten kun je in de app dan weer mooie prijzen of vouchers kopen.

Hoe werkt het?
– Download de Ik fiets app;
– Ga naar ‘uitdagingen’ in het menu;
– Selecteer bovenin ‘Groep’, klik vervolgens op de ronde ‘+’ knop en selecteer ‘groep’;
– In de lijst die daarna verschijnt kun je de groepsuitdaging kiezen door te klikken op ‘Nodig je vrienden uit om mee te fietsen!’;
– Nu kun je vrienden uitnodigen om samen deze uitdaging aan te gaan. Dat doe je door op het pijltje rechtsboven in het scherm te klikken. Vervolgens kan je de uitdaging bijvoorbeeld via Whatsapp of sms doorsturen.
– Zorg dat de instellingen op je telefoon goed staan (zie ook FAQ) en start met fietsen!

Let er bij de groepsuitdagingen op dat je een groep kunt starten óf een uitnodiging kunt accepteren. Dit kan niet allebei! Wanneer je anderen uitnodigt om deel te nemen aan de groep, moeten zij dus via jouw uitnodiging de groepsuitdaging aangaan; niet via de bovenstaande manier.  Dan ‘zit’ je namelijk al in een eigen groepsuitdaging en kun je niet meer meedoen aan een andere.

Veel fietsplezier!