Skip to main content
15-09-20

(Ik) fietser Stéfani fietst iedere dag een rondje tijdens haar thuiswerkdag

Stéfani (34) is getrouwd, moeder van twee jongens en woont in Woerden. Op eigen kracht heeft ze haar leefstijl veranderd. Haar persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. In haar blog ‘Stéfani gets fit’ deelt ze haar ervaringen en tips en hoopt ze anderen te inspireren bewustere keuzes te maken met betrekking tot gezond leven. Een van die tips: fiets een rondje tijden je thuiswerkdag!

Te groot voor het kinderzitje
Stéfani vindt fietsen heerlijk: “Vooral op een mooie dag met de zon in mijn gezicht en mijn wapperende haar in de wind geniet ik van fietsen.” Fietsen is haar met de paplepel ingegoten. En ook haar kinderen moeten eraan geloven: “Zodra ze konden zitten, zaten ze in het kinderzitje voorop de fiets. Ik heb geen traan gelaten toen hun wieg uit huis ging, maar het moment dat ze te groot werden voor het kinderzitje vond ik moeilijk.” Inmiddels zijn haar kinderen vier en vijf jaar en zijn ook zij stapelgek op fietsen. “Ik vind het heerlijk om te zien dat ze er zoveel plezier aan beleven. Met gemak fietsen we kilometers ver naar opa en oma.”

Dat het gezond is om elke dag te bewegen, daar is Stéfani het onomstotelijk mee eens: “Elke dag een portie beweging is gezond! Je voelt je één met je omgeving en ervaart minder stress.”

Fietsen in tijden van corona
Ook tijdens corona blijft Stéfani daarom actief fietsen: “Momenteel werk ik thuis door de coronamaatregelen, maar in plaats van een fietstochtje naar het station, fiets ik vaker een rondje tussendoor. Fietsen is in ieder geval niet weg te denken uit ons leven.”

Wat fietsen volgens haar nog leuker maakt? De Ik fiets app! De app registreert automatisch haar ritten. “Ik vind dit heel prettig, zo hoef ik er niet continu aan te denken om mijn ‘tracker’ aan te zetten. En om extra punten te verdienen kun je deelnemen aan persoonlijke uitdagingen, zoals tijdens een werkweek elke werkdag een half uur te fietsen of fietsen in de regen.” Ze spaart onder andere punten voor fietsaccessoires en cadeaubonnen. Ook doneerde ze punten in de app aan de Hartstichting en Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis: “Het is een kleine moeite om zo een bijdrage te leveren aan een goed doel.”

Benieuwd naar Stéfani’s ervaring met de Ik fiets app? Lees dan snel de blog op haar website.

Stefani in Ik fiets T-shirt tijdens een van haar thuiswerkdag ritten