Skip to main content
06-10-20

Veiliger en langer doortrappen

Ouderen willen graag zo lang mogelijk blijven fietsen, maar zij zijn kwetsbaar in het verkeer en zich niet altijd bewust van de veiligheidsrisico’s op de fiets. Veiliger en langer doortrappen. Dit is waar Doortrappen bij helpt.

Doortrappen
Doortrappen is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het project is bedoeld om ervoor te zorgen dat ouderen zo lang mogelijk veilig kunnen blijven fietsen, waardoor ze gezond en zelfredzaam blijven. Dit vinden ook wij bij Ik fiets erg belangrijk.

Lokale ondersteuning
Doortrappen zet in deelnemende gemeentes lokale netwerken in om ouderen te ondersteunen en begeleiden. Zo ook in Nieuwegein. De Utrechtse gemeente geeft in samenwerking met partners bijvoorbeeld tips over veilig fietsgedrag, hulp bij het kiezen van een fiets en organiseert fietsdagen waarop ouderen hun fietsvaardigheid kunnen verbeteren.

Een vrouw legt een fietsparcour af tijdens een fietsvaardigheidstraining
(Bron: www.nieuwegeinfietst.nl)

Tips van doortrappers
Wil je meer weten over waar moet je op letten wanneer je een fiets koopt, over hoe je zo veilig mogelijk fietsen kan fietsen of over ervaringen van andere fietsers? Bekijk dan de Veilig Fietsen tips van het programma Doortrappen.

 

 

.