Skip to main content
06-05-24

Voor Caroline gaat niets boven de fiets!

Maak kennis met Caroline de Boer-Bon (54), een enthousiaste fietser die de Ik fiets app al sinds de lancering gebruikt. Voor haar gaat fietsen verder dan een enkele rit: het is een dagelijkse routine. Van boodschappen doen op de fiets tot vrijwilligerswerk bij Fietsmaatje. De fiets is niet meer uit haat leven weg te denken!

Caroline woont met haar man en twee pubers in Woerden. Hoewel ze door gezondheidsredenen niet meer kan werken, vindt ze volop voldoening in haar rol als moeder. Naarmate haar kinderen onafhankelijker werden, vond Caroline nieuwe manieren om haar tijd en energie te investeren. Vrijwilligerswerk bleek een perfecte uitlaatklep te zijn. Van sorteren van kleding voor een stichting die hulp biedt aan Oost-Europa tot het maken van ritjes op een duofiets voor stichting Fietsmaatjes: Caroline draagt graag haar steentje bij aan de maatschappij.

Fietsend het leven door

Als jong meisje fietste Caroline er al wat vanaf. Dagelijks wel 3 kilometer naar de basisschool en later zelfs 16 kilometer naar de middelbare school! Sindsdien geeft ze altijd de voorkeur aan fietsen, ook tijdens haar studie in Wageningen en haar werk in het buitenland. Caroline: “Ik heb altijd gevonden dat fietsen de makkelijkste manier van transport is, vooral voor korte afstanden. Je bent overal snel en je kunt voor de deur parkeren. Ik doe zelfs al mijn boodschappen op de fiets. Met twee grote fietstassen kom ik een heel eind.”

Avonturen op de fiets

Maar niet alleen voor de dagelijkse routine pakt Caroline de fiets, hij gaat ook mee op vakantie. Haar fiets heeft al aardig wat plekken gezien: “Mijn man en ik hebben zelfs fietsvakanties gedaan in Rusland, Thailand en Nieuw-Zeeland. De kinderen, die gingen ook al als baby mee op fietsvakantie achter in de burley. Samen hebben ze al heel wat kilometers gemaakt door Europa. En zelfs nu onze kinderen wat ouder zijn, gaan we nog steeds graag op fietsavontuur!”

Extra uitdaging door de Ik fiets app

Toen de Ik fiets app bijna vijf jaar geleden werd gelanceerd, was Caroline er meteen bij. Ze werd al snel een trouwe gebruiker, vooral vanwege de uitdagingen en badges die de app biedt. Caroline: “Als er van die uitdagingen zijn, dan merk ik dat ik fanatiek meedoe. Want dat wil ik ze ook halen!” Ze stimuleren haar dus om extra kilometers af te leggen, zelfs als dat betekent dat ze ’s avonds nog een rondje moet maken. Een beetje overdreven vindt ze zelf, maar wij juichen het alleen maar toe!

Korte rit? Pak de fiets!

Al die kleine rondjes bij elkaar zijn toch heel wat kilometers per week. Ze maakt makkelijk 10 kilometer op een dag! Carolines advies is eenvoudig maar krachtig: “Ik zou iedereen aanraden om vaker de fiets te pakken. Het is niet alleen milieuvriendelijk en gezond, maar ook praktisch en leuk. Voor korte afstanden is de fiets gewoon de beste keuze.” Fietsen is voor Caroline haar standaard vervoersmethode. Dat blijkt ook uit de keuring van haar auto: de roest staat op de remmen, want deze wordt bijna nooit gebruikt! Ben jij net als Caroline een echte (Ik) fietser, omdat je ook elke uitdaging wil halen of graag met collega’s fietst? Stuur ons dan een mailtje via info@ikfiets.nl en wie weet zien we jouw verhaal hier terug!